Waterskis en uitrusting; alles over waterskiën

Waterskiën is een activiteit die de meeste mensen wel op hun bucket-list hebben staan, toch? Dat is niet zonder reden! Waterskiën is hartstikke vet om te doen en het geeft je gegarandeerd een echte adrenaline rush. Wel is het belangrijk om de goede voorbereidingen te treffen voordat je gaat waterskiën. De juiste uitrusting, de juiste waterskis en een duidelijk beeld van wat waterskiën is; dat is ongelofelijk belangrijk om te hebben! Daar willen we je in deze blog een handje bij helpen, dus lees vooral verder als je van plan bent om te gaan waterskiën.

Hoe werkt waterskiën?

Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van wat waterskiën precies is voordat je met je waterskis het water op gaat. Waterskiën heeft niet voor niets zijn naam. Je gaat letterlijk met soortgelijke ski’s die je ook in de sneeuw gebruikt het water op. Je wordt door het water voortgetrokken door een motorboot. Als je beter wordt in de sport kun je de boot dus ook sneller laten gaan. Wanneer je net begint is het een beter idee om het tempo nog niet te hoog te leggen. Veel mensen hebben waterskiën als hobby en doen het recreatief, maar het is ook een professionele sport. Er zijn daarom vele evenementen en wedstrijden voor waterskiën!

Eisen van waterskis

Wanneer je gaat waterskiën heb je goede waterskis nodig. Je gaat met een grote snelheid over het water heen en je moet dan natuurlijk wel goed kunnen bewegen. Waterskis met scherp geslepen randen staan er om bekend om snellere bochten te kunnen maten. Daarnaast zorgen ski’s met grote punten er voor dat je sneller omhoog getrokken kunt worden. Als beginner is het een goed idee om ski’s met vinnetjes aan de onderkant aan te schaffen, want deze zijn gemakkelijker om mee te wenden. Goede waterskis aanschaffen is al het halve werk. Wanneer je een beginner bent is het aan te raden om nog niet hele gekke bewegingen uit te voeren. Springen en draaien is namelijk erg belastend voor je knieën omdat je op het water zit. Het is dus veel zwaarder dan op de grond. Dit is zeker een aandachtspunt om rekening mee te houden.

Andere uitrusting

Buiten de waterskis zijn er nog andere dingen die horen bij de uitrusting voor waterskiën. Zo zijn beschermende kleding aan te raden. Daarnaast moet je altijd een zwemvest dragen. Een zwemvest zorgt er voor dat je boven water blijft drijven als er iets mis gaat. Dit is dus ontzettend belangrijk voor je veiligheid. Daarnaast moet je een lang touw hebben gemaakt van polypropyleen. Een andere must is dat je een goed handvat hebt die past bij jouw handen. Het is daarbij ook handig om een handvat te kiezen wat er speciaal voor gemaakt is om te blijven drijven. Zo kun je hem snel weer vinden en oppakken. Met de goede uitrusting kun jij gaan waterskiën maar wees alsnog erg voorzichtig en doe geen te gekke dingen, zeker niet de eerste keer! Veel plezier met het waterskiën!

Wil jij helemaal goed voorbereid de zee op? Draag dan ook een goed isolerende wetsuit!