Wat zijn de voordelen van een opblaasbare sup?

Indien je graag een sup wenst aan te schaffen zal het al vrij snel duidelijk worden dat je een keuze zal moeten maken tussen een aantal verschillende mogelijkheden. Voor welk type sup jij finaal gaat kiezen zal in de praktijk worden bepaald door onder meer het budget dat je beschikbaar hebt, maar natuurlijk ook door je ervaring. Daarnaast spelen er ook nog heel wat andere factoren. Neem nu bijvoorbeeld de mate waarin je jouw sup eenvoudig mee kan nemen op uitstap of vakantie. Is dit laatste voor jou één van de belangrijkste aandachtspunten? Dan zal je kunnen vaststellen dat het altijd de moeite waard is om de aanschaf van een opblaasbare sup te overwegen. Welke voordelen er allemaal zijn verbonden aan deze keuze ontdek je meteen hieronder!

Een opblaasbare sup is licht en zeer eenvoudig mee te nemen

Het eerste voordeel waar je op kan rekenen bij de aanschaf van een opblaasbare sup heeft natuurlijk te maken met het feit dat je ze eenvoudig kan meenemen. Wanneer je ze hebt gebruikt is het mogelijk om de lucht uit de sup te laten waardoor ze terug een zeer compacte vorm aanneemt. Eenmaal dit is gebeurd berg je ze uiteraard eenvoudig op waarna je ze in bijvoorbeeld een rugzak kan stoppen of bij je thuis kan opbergen. In ieder geval, is het voor jou zeer belangrijk dat je jouw sup eenvoudig en comfortabel overal mee naartoe kan nemen? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat de keuze voor een exemplaar dat je kan opblazen ongelofelijk interessant kan zijn. 

Voor beginners is een opblaasbare sup doorgaans de beste keuze

Het type sup board waar je in de praktijk voor gaat kiezen is altijd afhankelijk van verschillende voorkeuren en eisen waarover je beschikt. Je dient er uiteraard rekening mee te houden dat je over een bepaalde ervaring beschikt met betrekking tot suppen. Ben jij iemand die nog maar net begint? In dat geval dien je er rekening mee te houden dat je het type board daar graag aan zal willen aanpassen. De keuze voor een opblaasbare sup is in de praktijk voor deze personen prima. 

Vroeger was het zo dat mensen van mening waren dat opblaasbare sups niet over dezelfde hardheid beschikken als gewone exemplaren. Dat was veelal best vervelend. Dit niet in het minst omdat dit er zomaar voor kan zorgen dat je sneller ten val kwam of dat de ervaring van het suppen enigszins werd aangetast. Tegenwoordig is dat niet langer meer het geval. Op vlak van stijfheid zijn deze exemplaren vandaag de dag dan ook niet meer te onderscheiden van de harde supboards die verkrijgbaar zijn.

Er is ook een financieel voordeel aan verbonden 

De bovenstaande voordelen waar je op kan rekenen bij het aanschaffen van een opblaasbare sup zijn reeds niet onaanzienlijk te noemen. Dit gezegd hebbende is het zo dat we nog één eveneens niet onbelangrijk voordeel voor het laatst hebben gehouden. Het gaat hierbij om de aanschafprijs van een dergelijke sup. Wanneer we deze gaan vergelijken met deze van een gewone sup kunnen we vaststellen dat ze toch wel wat voordeliger zijn. Bovendien tast dit de levensduur van de sup eigenlijk niet aan. Dit betekent dat je er ondanks de lagere aankoopprijs toch zeer lang plezier van zal hebben!