Bij welke doelstellingen kan een personal trainer mij allemaal helpen?

Posted on June 24, 2020  in Sport

Een personal trainer neem je niet zomaar, een personal trainer neem je omdat je een bepaald doel wilt bereiken. Maar bij welke doelstellingen kan een personal trainer je nou allemaal helpen? We delen de doelstellingen eigenlijk op in drieën: spiermassa opbouwen, een betere conditie opbouwen en afvallen. Hieronder ligt ik ze allemaal toe. 

Spiermassa opbouwen 

Vaak lopen lopen mensen bij het willen opbouwen van spiermassa tegen een plafond aan. Als je weinig verstand van fitness hebt dan kom je er zelf niet makkelijk achter hoe het komt dat je geen spiermassa meer aanmaakt. Zelfs als je er wel veel verstand van hebt kan je nog wel eens in het duister tasten. Een personal trainer kan je helpen bij het doorontwikkelen hiervan. 

Een betere conditie 

Conditie opbouwen is niet makkelijk, voordat ik bij mijn huidige personal trainer in Delft zat ben ik jaren bezig geweest om zonder succes een goede conditie op te bouwen. Veel mensen denken dat je van een rondje hardlopen meteen een goede conditie krijgt, maar er komt veel meer bij kijken. Tuurlijk helpt een rondje hardlopen wel en hardlopen kan je ook echt daadwerkelijk aan een betere conditie helpen, maar dan moet je het wel goed doen en daar kan een personal trainer je in ondersteunen.

Afvallen 

Afvallen is voor veel mensen het moeilijkste wat er is, terwijl het principe zo makkelijk is: je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je meer verbrand dan dat je binnenkrijgt. Voor veel mensen is het vooral de mentale strijd voeren tijdens het afvallen. Een personal trainer kan jou daar als geen ander in ondersteunen.

Bron: personaltrainerdenhaag.com

Sportschool Leidschenveen

Posted on June 18, 2020  in Uncategorized

Op zoek naar een geschikte sportschool in Leidschenveen? Dan ben je bij Active Health Center (AHC) aan het goede adres. Je kan hier sporten zoals jij dat wil. Of je nu graag groepslessen volgt om gezellig met anderen te sporten of liever zelf bezig gaat zonder afleiding in de fitnesszaal. Het is ook mogelijk om een personal trainer in te schakelen en samen aan de slag te gaan. Je vindt daarnaast ook een zwembad om baantjes te trekken, een sauna om heerlijk te ontspannen en een fysiotherapeut die je van jouw pijnklachten afhelpt of voorkomt. Zo heb je alles wat je nodig hebt om te gaan sporten bij AHC in Leidschenveen.

Groepslessen AHC

Als je ervan houdt om samen met anderen te trainen dan zijn groepslessen iets voor jou. Met keuze uit maar liefst 46 verschillende groepslessen per week zijn er genoeg mogelijkheden en zit er altijd wel een les tussen die bij jou past. Zo heb je groepslessen die zich focussen op cardio, kracht, dans of body&mind. Het is daarnaast mogelijk om groepslessen binnen of buiten te volgen. Ga bijvoorbeeld voor een bootcamp buiten, die zich richt op cardio en kracht. Of ga voor een les bodypump binnen, waarbij je een fitnessprogramma afwerkt. Als je houdt van water dan kan je ook kiezen voor Aquafit, waarbij je beweegt op muziek in het water.

Personal trainer

Als je graag samenwerkt met een personal trainer om je doelen te behandelen dan is dat ook mogelijk bij AHC. Alle trainers bij AHC luisteren naar jouw wensen, zodat je een advies krijgt die past bij jou. Je gaat samen in gesprek en kan hierbij jouw wensen en ideeën aangeven. Je bepaalt een doel, vertelt wat voor soort oefeningen bij jou passen en de personal trainer zorgt er samen met jou voor dat je de doelen zo snel mogelijk haalt. Zo is het mogelijk dat groepslessen goed bij jou passen, maar kan het ook zijn dat je liever in de fitnesszaal te vinden bent. Door het grote aanbod bij AHC kan de personal trainer altijd een programma maken die bij jou past en waarmee je jouw doelen gaat halen.

Bootcamp in Amsterdam

Posted on June 11, 2020  in Sport
bootcamp

Bootcamp training is in het begin van deze eeuw ontstaan in de Verenigde Staten. Deze training soort is gebaseerd op de training routine van het Amerikaanse leger.

Wat houden deze trainingen in?

Bootcamp is een workout waarbij focus wordt gelegd op cardio en kracht en is geschikt voor alle fitness niveaus. Deze workouts zullen in groepjes en in de buitenlucht worden uitgevoerd. Zo kun je bij deze trainingen hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen verwachten. Tijdens deze bootcamp trainingen staan dus de conditie, kracht, souplesse en explosiviteit centraal. De combinatie van verschillende intervaloefeningen en de frisse buitenlucht is de ideale workout om jezelf sterk en weer energiek te laten voelen. Bij de meeste bootcamps worden de trainingen in groepjes uitgevoerd wat weer bijdraagt bij een betere motivatie en plezier tijdens de training.

De essentie van de juiste voeding 

Om dichterbij jouw eigen doelstellingen te komen is het van essentieel belang dat je naast het volgen van de intensieve bootcamp workouts ook gezond en verantwoord eet. Zo kun je door een diëtist een voedingsschema op laten stellen zodat je op een verantwoordelijke en lekkere manier gaat werken aan de persoonlijke eerstelingen die jij voor jezelf hebt gesteld. 

bootcamp

Locaties van de bootcamps 

In Amsterdam worden de bootcamp voornamelijk gegevn in het Vondelpark. Dit park is namelijk erg centraal gelegen en is de ideale locatie voor een goede en gezellige workout. Het Vondelpark is een aardig groot park en daarom kun je bij de workouts ook al snel hardlopen verwachten.

Een personal trainer in Rotterdam

Posted on June 6, 2020  in Sport
personal trainer Rotterdam

Ben je woonachtig in Rotterdam en lukt het niet om door te zetten met zelfstandig trainen? Dan is een personal trainer Rotterdam de ideale oplossing. Met een personal coach zal alle focus tijdens de training namelijk liggen op het behalen van jouw persoonlijke doelstellingen. 

De voordelen van het trainen met een personal trainer 

Door het trainen met een personal trainer Rotterdam zal alle focus op jouw liggen tijdens de 1 op 1 training met jouw personal coach. Zo zal de personal trainer jouw begeleiden om alles uit jezelf te halen en door te zetten. Door de personal trainer zal je alle specifieke en gevarieerde oefeningen te allen tijde in de juiste houding uitvoeren. Zo zal je na elke training steeds dichterbij het behalen van jouw persoonlijke doelstellingen komen. Je personal trainer zal jou  tevens ook op mentaal gebied trainen zodat je gemotiveerd blijft en doorzet. 

personal trainer Rotterdam

Personal training ongeacht het niveau 

Een personal trainer beschikt over de benodigde ervaring en kennis om iedereen te begeleiden ongeacht het niveau waar zij zich op bevinden. Zo kan hij jou op de beste manier mogelijk helpen bij het behalen van al jouw doelen. 

De juiste voeding

Met het volgen van de intensieve trainingen ben je er nog niet. Voeding telt namelijk tussen de 70 en 80 procent mee of jij jouw doelen behaald. Het is daarom van essentieel belang dat jij de juiste voeding consumeert.De perosnal trainer zal na het kennismakgisngperk een voedingsscham opstellen zodat jij op een verantwoordelijke en gezonder manier kunt werken aan jouw persoonlijke doelstellingen. 

MIO personal training, zou jij hier graag gebruik van willen maken?

MIO personal training

MIO personal training, zou jij hier graag gebruik van willen maken? Ben je op zoek naar iemand in de sportschool die jou kan helpen bij het begeleiden in de sportschool? Ben je misschien nieuw in de sportschool en zou je graag je doelen willen behalen door gebruik te maken van een persoon die je hiermee kan helpen? Dan heb je hier zeker de verschillende mogelijkheden voor. Een van de verschillende mogelijkheden is dat je gebruik kan maken van een personal training. Dit is een training die wordt gegeven door een personal trainer waarbij er verschillende oefeningen worden gedaan in de sportschool. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden kan je een kijkje nemen op de website. 

MIO personal training

MIO personal training, waarom kiezen voor een personal training? 

Waarom zou je nou kiezen voor een personal training? Hier zijn natuurlijk verschillende redenen voor. Om te beginnen is een personal training een training die wordt gegeven door een trainer in de sportschool. Bij zo een training komen verschillende oefeningen te pas. Zo een training kan worden gedaan in een kleine groep mensen van 6 tot 8 personen of kan ook individueel worden gegeven. Een reden waarom je hieraan kan mee doen is dat het erg educatief kan zijn en je hierdoor veel van opsteekt. Ook kan je jezelf goed ontwikkelen omdat je veel aandacht krijgt tijdens de training. De trainer kan je meteen helpen met verschillende oefeningen als dit nodig is. Zo zijn er dus verschillende redenen waarom je hiervoor kan kiezen.

Personal training Zwolle, zou jij deel willen uitmaken hiervan?

Posted on May 14, 2020  in Sport
personal training Zwolle

Personal training Zwolle, zou jij deel willen uitmaken hiervan? Zou jij willen werken aan je droomlichaam? Wil jij graag gaan afvallen en beter gaan eten zodat je gezonder gaat leven? Dan heb je zeker de goede mindset. Alleen vaak hebben mensen hiervoor misschien niet de juiste motivatie voor. Je hebt de mogelijkheid om in de sportschool gebruik te gaan maken van een personal trainer die jou personal training kan gaan geven. Dit is iemand die je kan helpen in de sportschool als je bijvoorbeeld begeleiding wilt hebben tijdens de trainingen die je doet. Zo kan hij je corrigeren en helpen als iets niet lukt. Verder kan je ook gebruik maken van een personal trainer wanneer je nieuw bent in de sportschool en je wilt begeleid worden. Kijk snel op de website voor meer informatie.

personal training Zwolle

Personal training Zwolle, wat zijn de voordelen hiervan?

Je kan ervoor kiezen om deel uit te maken van een personal training. Dit is een training dat wordt gegeven door een personal trainer en dit kan worden gedaan in groepjes van 4 tot 8 mensen of alleen voor jezelf. Hier worden dan verschillende oefeningen gedaan op een mat en dit wordt dan nagedaan door de deelnemers van zo een training. Er zijn verschillende voordelen hiervan. Een voordeel is dat het erg educatief kan zijn, je leert er veel van. Een ander voordeel is dat je de juiste aandacht krijgt van de trainers om zo snel te kunnen ontwikkelen. Zo kan je snel geholpen worden als er misschien iets niet goed gaat of als je hulp nodig hebt tijdens de oefeningen. 

Small group training Den Haag, is dit waar jij gebruik van wilt maken?

Posted on May 1, 2020  in Personal training
small group training Den Haag

Small group training Den Haag, is dit waar jij gebruik van wilt maken? Wie doet het nou niet? Bijna iedereen maakt tegenwoordig gebruik van de sportschool om zo gezond te kunnen leven en te werken aan een mooi lichaam waar iedereen wel van droomt. Buiten dit zijn er ook andere verschillende mogelijkheden waarvan jij gebruik kan maken in de sportschool. Heb je misschien een blessure opgelopen waardoor je nu moet werken aan een goed herstel? Dan is dit zeker mogelijk. In de sportschool kan je worden begeleid worden door trainers die jou kunnen helpen om zo goed mogelijk te kunnen herstellen na een blessure die je hebt opgelopen. Neem snel een kijkje op de website voor meer informatie. 

small group training Den Haag

Small group training Den Haag, wat is het?

aactWat is een small group training en wat wordt hier allemaal gedaan? Een small group training zoals de naam al zegt is trainen in een kleine groep met een paar mensen. Dit kan worden gedaan in de sportschool en dit wordt dan begeleid door een trainer die hier ervaring in heeft. Zo een trainer is vaak ook een personal trainer en heeft veel kennis op het gebied van sporten en voeding. Zo kan hij verschillende trainingen geven aan een kleine groep mensen van 6 tot 8 personen. Hierbij worden dan verschillende oefeningen gedaan. Zou jij graag willen deelnemen aan een small group training? Dan moet je zeker is een kijkje nemen op de website

Voordelen en nadelen bootcamp Amsterdam-West

Wat is bootcamp Amsterdam-West? Bootcamp is een fitness training die in de buitenlucht wordt uitgevoerd. Je bent meestal ongeveer een uur bezig met 1 les. Het is een combinatie van cardio-oefeningen en krachttraining. Er wordt tijdens de trainingen gebruik gemaakt van natuurlijke of stadse omgeving. Trainingen worden altijd afgesloten met stretchen. Bootcamp trainingen kunnen zowel binnen als buiten worden gegeven. De meeste mensen doen mee aan bootcamp lessen omdat ze snel willen afvallen en fit willen worden. Bootcamp heeft zowel voordelen als nadelen en die ga ik hieronder allemaal bespreken met jullie.

Voordelen bootcamp 

Bootcamp training heeft aantrekkelijke kanten. Je verbruikt veel calorieën en je kunt dus van bootcamp Amsterdam-West afvallen. Meerdere voordelen zijn:

  • Je traint lekker in de buitenlucht en dat is goed voor je humeur.
  • Je bent niet alleen maar met een groepje mensen en dat kan gezellig zijn.
  • De trainer motiveert je.
  • De trainingen zijn erg gevarieerd. 

Nadelen bootcamp

Naast de voordelen van bootcamp heeft het ook zo zijn eigen nadelen. Je bent door al je enthousiasme om fit te worden vast vergeten dat er ook nadelen zijn. 

  • Er zijn geen wettelijke vereisten dus iedereen kan bootcamp lessen geven.
  • Door de militaristische cultuur kan overtraining ontstaan. 
  • De groep kan te groot zijn waardoor de trainer niet iedereen in de gaten kan houden. De trainer kan niet overzien of iedereen de oefeningen op de juiste wijze uitvoert, laat staan of je kans hebt op een blessure. 
  • Er worden zelden trainingen op maat aangeboden, waardoor het risico bestaat dat je je blesseert.

Het voordeel van Pilates Den Haag

Pilates Den Haag

Bij pilates Den Haag is het doel een sterke en stabiele lichaamscentrum op te bouten. Door een sterke kern heb je met elke activiteit meer kracht en balans en je vermindert zo de kans op blessures. Hierom is het goed om de stabiliteit van je kern te trainen: het korset van je spieren rondom de rug, buik en heupen. Je gebruikt deze spieren vrijwel dagelijks. Pilates wordt daarom ook omschreven als een ‘inspannende ontspanningsles”. Houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest is het uitgangspunt. Pilates kan ook therapeutisch gebruikt worden. De therapie kan behulpzaam zijn bij revalidatie voor zieken en bij chronische aandoeningen. Het helpt bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken. Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten de pilates methode als aanvulling op de reguliere behandeling.

Pilates Den Haag

Hoe ziet de les eruit

De pilates les volg je in een groep op een mat, je maakt zo gebruik van je eigen lichaamsweerstand. De aandacht gaat vooral naar de spieren van je buik, rug, bekkenbodem, wervelkolom en je flankademhaling. De bewegingen zijn vloeiend en soepel, met oefeningen die geconcentreerd en met een bewuste ademhaling worden uitgevoerd. De instructeur richt zich hierbij op de juiste lichaamshouding, een correcte uitvoering van de oefeningen en een goede focus. Bij Pilates heb je een goede concentratie nodig. Er wordt bij deze les rustige achtergrondmuziek gebruikt. Bij pilates let je op je lichaam en de correcte uitvoering van de oefeningen, daardoor heb je geen tijd om aan andere problemen te denken. Als je van een gestructureerde workout houdt, zonder cardio component, dan zou dit een heerlijke groepsles voor jou kunnen zijn.

Wat is belangrijk bij badminton rackets

Posted on April 17, 2020  in Uncategorized
badminton rackets

Bij badminton rackets is het belangrijk dat je hier zoveel mogelijk grip uit haalt. Wil je het racket gebruiken om gewoon voor het plezier mee te spelen dan kan je het best voor een redelijk goedkope variant gaan. Er zijn echter ook rackets die voor wedstrijdspelers worden gemaakt. Bij deze rackets zijn er een aantal dingen belangrijk. Het is vooral belangrijk dat het T-stuk ingebouwd is. Hierdoor kan je gelijk beter richten en zul je merken dat je meer wedstrijden wint. Een ander voordeel hiervan is dat de shuttle harder van het racket af vliegt. Hierdoor hoef je minder kracht te zetten bij iedere slag. Je zal merken dat je aan het eind van de wedstrijd nog meer kracht over hebt als je slaat met een ingebouwd T-stuk. 

Badminton rackets voor iedere speler

Iedere speler heeft een andere stijl als het gaat om badmintonnen. Voor iedere stijl is er een speciaal racket ontwikkeld. Er zijn rackets voor de aanvallende, verdedigende en voor de gemiddelde speler. Voordat je een racket koopt moet je dus goed weten wat jouw stijl is. Het verschil in deze rackets zit hem in hoe het gewicht verdeeld is in het racket. Bij een racket voor een aanvallende speler is de bovenkant van het racket relatief zwaar. Dit zorgt ervoor dat je hard kan slaan. Echter ben je iets minder wendbaar, omdat het racket dus wat zwaarder is. Voor de verdedigende speler is er een racket die aan de onderkant juist wat zwaarder is. Hierdoor kan je snel bewegen met je racket en goed aanvallen afweren.