Wanneer gebruikmaken van een elleboog brace? 

Wanneer we een blik werpen op het aanbod met medische hulpmiddelen die door de jaren heen op de markt zijn verschenen wordt instant duidelijk dat er ook tal van verschillende braces bestaan. Voor een dergelijke brace geldt dat ze kan zorgen voor een aantal interessante voordelen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld een zogenaamde elleboog brace. Het betreft hier een speciale brace die zoals de naam reeds aangeeft als functie heeft om niet alleen de ellenboog te omsluiten, maar deze ook van extra ondersteuning te voorzien. Zou jij graag ook een dergelijke brace willen gaan gebruiken voor een bepaald probleem waarmee je te maken hebt? Dan is het altijd interessant om de informatie hieronder even door te gaan nemen. 

Wat is een elleboog brace?  

Een elleboog brace is zoals reeds even vermeld een medisch hulpmiddel welke er bekend om staat eigenlijk twee dingen te doen. In eerste instantie omhult ze bijvoorbeeld volledig de elleboog. Daarnaast is het eveneens zo dat ze zorgt voor het verstrekken van een optimale ondersteuning voor de elleboog zodat een eventuele (te grote) belasting voorkomen kan worden. Door gebruik te maken van een dergelijke brace is het mogelijk om een niet onbelangrijke meerwaarde te creëren voor tal van verschillende aandoeningen of problemen waarmee je wordt geconfronteerd. Welke? Dat laten we je verder op deze pagina nog ontdekken.  

Let op! Contacteer altijd eerst een arts! 

Het mag er dan misschien niet zo indrukwekkend uitzien, toch is het van belang om er rekening mee te houden dat een elleboog brace een medisch hulpmiddel is. Dat betekent dat je er altijd goed aan doet om eerst even contact op te nemen met een arts voordat je er gebruik van gaat maken. De arts kan je niet alleen aangeven welk type brace voor jouw probleem nu precies het meest geschikt is, maar ook waar je rekening mee moet houden tijdens het dragen ervan. Ga dus niet zomaar op eigen houtje gebruik gaan maken van één van de elleboog braces op de markt.  

Voor welke aandoeningen kan je ze gebruiken? 

Gebruikmaken van een elleboog brace kan in de praktijk gebeuren voor tal van verschillende aandoeningen of problemen waarmee je te maken kan krijgen als mens. Voor deze problemen geldt dat je meer concreet kan denken aan degene die je hieronder aantreft:  

  • Het cubitaal tunnel syndroom; 
  • Een golferselleboog; 
  • Een tennisarm of tenniselleboog;  
  • Een bepaalde vorm van instabiliteit;  
  • Ontstekingen of bepaalde irritaties; 

In al deze gevallen kan het gebruik van een bepaalde brace voor je ellenboog niet alleen zorgen voor verlichting, daarnaast kan ze ook een constructieve bijdrage leveren aan het herstelproces. 

Beperkt een dergelijke elleboog brace je bewegingsvrijheid of niet? 

Tot slot wordt door veel mensen de vraag gesteld of een dergelijke elleboog brace hun bewegingsvrijheid niet teveel zal inperken. Dat is in principe niet het geval. Je moet er alleen aandachtig voor zijn dat bepaalde bewegingen die potentieel de aandoening erger zouden kunnen maken in zekere mate worden verhinderd. Dit gezegd hebbende heeft dit in de praktijk eigenlijk geen of slechts een bijzonder beperkte invloed op je dagelijks leven. Je hoeft je hier dan ook in de praktijk absoluut zeker geen zorgen over te maken, integendeel.