Veelgestelde vragen voor leren kitesurfen

Denk je erover om kitesurfen te leren, maar maak je je zorgen, of denk je dat je het niet kunt? Wees er dan zeker van dat je dat kunt, want niet alleen jij voelt dat, maar veel mensen voelen hetzelfde en de meeste mensen geven het op voordat ze zelfs maar contact hebben gehad met de instructeur. Ons doel is om mensen rustig en ontspannen te brengen en vragen te beantwoorden die vaak worden gesteld over het leren kitesurfen. In onze kitesurfcursus Zeeland werken we samen met de meest ervaren en gekwalificeerde kitesurfinstructeur. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het leren kitesurfen. Het enige wat je nodig hebt, is gefocust zijn en in jezelf geloven dat je het kunt maken en een van de meest ervaren mensen in de kitesurfsport kunt worden.

Kitesurfen – is het gemakkelijk te leren?

Net als elke andere extreme sport is ook kitesurfen hetzelfde. Mensen hebben er in de meeste gevallen meer talent voor, terwijl anderen er minder van hebben. Kitesurfen is afhankelijk van invloeden die bijdragen aan hoe snel men kan leren kitesurfen. Voorbeelden zijn, waar leer je kitesurfen, waar volg je de leerlessen, bijvoorbeeld lessen op ondiep water waar de wind goed beweegt. Voor ons, kitesurfcursus Zeeland maak je een goede kans om sneller en moeiteloos te leren. Kitesurf cursussen worden gegeven met ervaren kitesurf instructeurs die hoogopgeleid zijn.

Wat zijn de moeilijkste dingen bij het leren kitesurfen?

Kitesurfen, voor mensen die deze cursus beginnen te leren, kan men zich een beetje waar voelen, zelfs zonder enige bewuste redenering. Als je bijvoorbeeld fietst, zet je meer energie op het trappen zodat je sneller kunt gaan. Kitesurfen haalt energie uit de wind die de kite in een bepaalde richting trekt, zodat je geen kracht hoeft te gebruiken om sneller te gaan of je snelheid te verhogen. Het enige wat je hoeft te doen is de wind te benutten door je vlieger te besturen. In ons geval richten we ons eerst op het leren van de studenten hoe ze moeiteloos en effectief de vlieger kunnen besturen en de windenergie kunnen benutten.