Tips voor het kopen van een batje tafeltennis

Tafeltennisbatjes

Wil je tafeltennis spelen? Of Ping Pong spelen? Wat feitelijk dezelfde sporten zijn? Dan heb je niet alleen een tafeltennistafel nodig, maar ook een batje. Met het batje moet je namelijk het balletje over het net slaan en punten scoren. Door bijvoorbeeld de bal een effect te geven, zodat je tegenstander niet kan counteren of dat de bal buiten de range van de tegenstander valt. Het ene batje tafeltennis is het andere niet en in deze blog leggen we uit waar je op moet letten bij de aanschaf van zo’n batje.

Hoe ziet een batje eruit?

Een batje tafeltennis is een kleine toebehoren waarmee je tafeltennis speelt. Het is gemaakt van hout en afgewerkt met rubber. Het doel is om het batje stevig vast te houden en de bal met effect te slaan. Welk batje je uiteindelijk kiest, is vooral afhankelijk van je behoeftes en het niveau waarop je speelt. Daarom worden de meeste batjes ook ingedeeld in categorieën, zodat je precies weet welke modellen geschikt zijn voor beginners en voor meer ervaren spelers.

Tennistafelbatjes

Sterren van het batje tafeltennis

Veel winkels en aanbieders werken met een sterrensysteem. Het aantal sterren geeft aan wat voor batje tafeltennis het is en voor welke type speler ze geschikt zijn. Vaak zien we dat batjes met meer sterretjes voor meer controle tijdens het spel zorgen. Meer ervaren spelers geven weer de voorkeur aan andere batjes met bijvoorbeeld minder sterretjes, zodat ze zelf meer controle hebben over hoe snel en met welk effect ze de bal kunnen slaan. Professionals stellen het liefst hun batje zelf samen met de onderdelen die voor hen werken.

Intensiteit

Hoe intensief je speelt heeft ook effect op de keuze van het batje tafeltennis. Fanatieke spelers die vaker spelen, hebben veel meer baat bij een batje met meer sterren, zodat ze er ook lang plezier van hebben. Maar ook langere rally’s kunnen spelen. Voor beginners en spelers die af en toe een balletje slaan, is een batje met minder sterretjes ook voldoende. Wees je ervan bewust dat batjes met meer sterretjes ook duurder zijn dan andere batjes. Dus ook je budget speelt een belangrijke rol in de keuze die je maakt.

Batje tafeltennis kopen? Dit zijn de prijzen

De prijzen van een batje tafeltennis lopen dan ook uiteen. Je hebt batjes voor een tientje, maar ook batjes die tot € 100,- kosten. Duurder batjes zijn duurzamer en van een betere kwaliteit. Dat staat buiten kijf. De grote vraag is alleen of je het ook nodig hebt en of je bereid bent om zoveel geld in een batje te investeren. Als je in competitieverband speelt heb je zeker meer baat bij een goed batje, maar voor zo nu en dan een balletje slaan op de tafel thuis is het onnodig om hier ook veel geld aan uit te geven. Tenzij je daar echt je zinnen op hebt gezet en wil profiteren van een hoogkwalitatief batje. Maar daar heb je nog altijd zelf de keuze in.