Flink aan de wandel in de lente? Bereid je goed voor!

Langzaam maar zeker komt de lente eraan, een goede reden om weer vaker naar buiten te gaan én om flink te wandelen. Voor je het weet staat de vierdaagse alweer voor de deur, dus het wordt tijd om te gaan trainen. Ook voor de plezier wandelaar is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Hier vind je wat tips waar je op kan letten voordat je de stoute schoen aantrekt.

Waarheen leidt de weg?

Allereerst is het heel belangrijk om uit te zoeken waar je goed en mooi kan lopen. Niks is motiverender dan een prachtige omgeving of een uitdagend pad. In plaats van altijd maar rondlopen in de buurt, is het zeker een aanrader om thuis alvast te zoeken naar een mooie wandelomgeving. Online kan je heel veel wandelroutes vinden door het hele land en er zijn ook een boel apps die wandelroutes voor je in kaart brengen. Een verandering van omgeving kan veel goeds doen voor het wandelgenot.

De juiste kleding

Om zo comfortabel mogelijk lange afstanden te kunnen bewandelen, heb je de juiste wandelkleding nodig. Beginnend bij het meest gespecialiseerde onderdeel; wandelschoenen. Ze komen in allerlei soorten en maten, maar waar je vooral op moet letten is dat ze voor het juiste terrein zijn en of jouw enkels baat hebben bij een hoge of lage hoogte. Aangezien het in Nederland vaak regent, is het ook zeker een aanrader om te kijken naar waterdichte schoenen, zo voorkom je per ongelukke blaarvorming. De rest van je kleding kan je het beste aanpassen aan de hand van het weer en hoe intensief je moet gaan wandelen. Voor een intensieve workout is lichte kleding belangrijk dat goed vocht afdrijft, voor een meer ontspannen wandeling kan je wegkomen met de kleding waar jij je comfortabel in voelt.

Extra benodigdheden

Een rugzak met extra benodigdheden draagt ook bij aan je wandelervaring. Zorg voor een rugzak die de gehele rug belast in plaats van enkel de schouders of onderrug. Vervolgens kan je het beste een goede waterfles meenemen, wat te eten voor tijdens een lange wandeling of na je kortere wandeling, een powerbank en je telefoon voor als er iets verkeerd gaat en een app die bijhoudt hoe je hebt gelopen. Daarmee kan je bijvoorbeeld zien hoe snel je gelopen hebt, essentieel voor iedereen die het wandelen intensiever wil oppakken. Wat een leuke toevoeging is, is een instant camera, waarmee je snelle kiekjes kan maken van al het moois dat je tegenkomt onderweg. Want van een mooie wandeling wil je toch ook mooie aandenkens?

Veel plezier met je wandelingen!