De mooiste dorpjes van Spanje

Ben jij al wel eens op zoek gegaan naar de mooiste dorpjes van Spanje? En dan bedoel ik niet de bekende badplaatsen. In de oude typische Spaanse dorpjes waar ze nauwelijks engels spreken proef je pas echt van de Spaanse cultuur. Stap op je fiets Ik wil van mijn fiets af in Spanje en bezoek mooie Spaanse dorpjes met de beste tapas en de mooie dorpsstraatjes. Bedenk vooraf goed in welk seizoen dat je wilt gaan, gezien de winter nog steeds warm is, maar de temperatuur wel een stuk minder is dan in de zomer. Dit wordt jouw vakantietripje waarin je de oude Spaanse cultuur gaat proeven.

Zoeken naar oude dorpjes

Er zijn natuurlijk nog super veel dorpjes rondom de grote steden in Spanje. Hoe bepaal je nou naar welke dorpjes je gaat? Je kunt op internet net zoeken naar omliggende dorpjes van de plaats waar jij heen gaat, maar je kunt ook vooraf dorpjes op zoeken en op die manier een leuke trip plannen waarbij je deze dorpjes af gaat. Er zijn leuke bekende dorpjes zoals Alquezar, Setenil de las Bodega, Besalú en Morella. Dit is natuurlijk maar een klein lijstje, gezien het land groot is en veel dorpjes heeft.

De spaanse taal kennen

Wanneer je de oude Spaanse dorpjes gaat bezoeken is het wel zo fijn als je een beetje uit de voeten kan met de Spaanse taal. Een handboekje met daarin basis woorden Spaans kan je al wat op weg helpen. Je kunt daarnaast eens rondkijken voor een cursus spaans. De beste manier om de spaanse taal te leren is praktisch oefenen met iemand die spaans is, zo leer je het snel en leer je het ook op een goede manier. Er zijn verschillende cursussen met verschillende niveaus beschikbaar. Dus ben jij klaar om de Spaanse dorpjes te gaan bezoeken? Stap dan op je fiets Ik wil van mijn fiets af en geniet van al het moois wat je gaat zien.