Bij welke doelstellingen kan een personal trainer mij allemaal helpen?

Een personal trainer neem je niet zomaar, een personal trainer neem je omdat je een bepaald doel wilt bereiken. Maar bij welke doelstellingen kan een personal trainer je nou allemaal helpen? We delen de doelstellingen eigenlijk op in drieën: spiermassa opbouwen, een betere conditie opbouwen en afvallen. Hieronder ligt ik ze allemaal toe. 

Spiermassa opbouwen 

Vaak lopen lopen mensen bij het willen opbouwen van spiermassa tegen een plafond aan. Als je weinig verstand van fitness hebt dan kom je er zelf niet makkelijk achter hoe het komt dat je geen spiermassa meer aanmaakt. Zelfs als je er wel veel verstand van hebt kan je nog wel eens in het duister tasten. Een personal trainer kan je helpen bij het doorontwikkelen hiervan. 

Een betere conditie 

Conditie opbouwen is niet makkelijk, voordat ik bij mijn huidige personal trainer in Delft zat ben ik jaren bezig geweest om zonder succes een goede conditie op te bouwen. Veel mensen denken dat je van een rondje hardlopen meteen een goede conditie krijgt, maar er komt veel meer bij kijken. Tuurlijk helpt een rondje hardlopen wel en hardlopen kan je ook echt daadwerkelijk aan een betere conditie helpen, maar dan moet je het wel goed doen en daar kan een personal trainer je in ondersteunen.

Afvallen 

Afvallen is voor veel mensen het moeilijkste wat er is, terwijl het principe zo makkelijk is: je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je meer verbrand dan dat je binnenkrijgt. Voor veel mensen is het vooral de mentale strijd voeren tijdens het afvallen. Een personal trainer kan jou daar als geen ander in ondersteunen.

Bron: personaltrainerdenhaag.com