4 tips om de tijd op de loopband optimaal te benutten!

Heb jij wel is op de loopband gestaan? Dan weet je misschien wel dat er verschillende niveaus zijn, dat je (soms) hellingen in kan stellen en dat je de verbrande calorieën kan zien. Net zoals voor elke fitnessapparaat is er een manier om die optimaal te benutten. In deze blog leg ik uit hoe dat kan wanneer je jouw eigen loopband gebruikt!

1. Warming up en cooling down

Blessures en pijn ontstaan vaak wanneer er een slechte of geen warming up wordt gedaan. Ook een goede cooling down is belangrijk om dit nog extra te voorkomen. Een gemiddelde warming up is ongeveer 5 min met daaropvolgend een stretch om de spieren goed te rekken. Doe dit elke keer voordat je de loopband opgaat zodat er geen blessures ontstaan en daardoor gemotiveerd blijft om te sporten!

2. Gebruik gewichten

Het gebruik van gewichten zorgt ervoor dat jouw lichaam harder moet werken en daardoor meer calorieën verbrandt. Kleine handgewichtjes kunnen ervoor zorgen dat jouw hardloopsessie al een stuk zwaarder wordt! Let wel op: houd de gewichtjes dichtbij je lichaam zodat je je gewrichten van je armen niet belast.

3. Afwisseling is belangrijk!

Ook het afwisselen van het rennen qua tempo, helling of tijd kan er al voor zorgen dat je minder verveeld raakt waardoor je ook langer door jouw fitnesschema heen kan komen. Ren de ene keer sneller, dan verbrand je sneller calorieën. Of kies om een helling te doen, dan wordt het voor je lichaam zwaarder doordat je het gevoel krijgt een helling op te rennen.

4. Volhouden!

Een tip die ik bij elk sportapparaat zou geven, houd vol! Zorg dat je sportmomentje vast in je routine komt, hierdoor voel je je fitter, slaap je beter en ga je energieker door te leven. Het is tevens aangeraden voor een volwassenen om minimaal 30 min te sporten, 5x in de week! Dus hou de moet erin en streef naar de beste versie van jezelf!

Ik wil een loopband voor thuis

Wil je weten waar je een loopband kan kopen voor thuis? Dan zou ik zelf naar: tunturi.com gaan. Zij hebben allerlei fitnessapparatuur waaronder loopbanden, halterbanken, crosstrainers en nog veel meer. Neem een kijkje als dit iets voor jou is!