Plezier met een luchtpistool

luchtpistool

Bent u een avontuurlijk persoon en toe aan een nieuwe sport of hobby? dan is schieten met een luchtpistool echt iets voor jou. Een luchtpistool is een pistool waarbij de ‘kogel’ door middel van luchtdruk naar buiten wordt geschoten, en is in tegenstelling van een vuurwapen vele malen lichter. Om deze reden wordt het schieten met een luchtdrukwapen gezien als een sport, en is het legaal om een luchtdrukwapen te bezitten als u 18 jaar of ouder bent. Natuurlijk zijn er ook luchtdrukwapens die bedoeld zijn voor het jagen op wilde dieren, maar dit soort wapens verkopen wij zelf niet. 

luchtpistool

Schieten met een luchtdrukwapen

Het schieten met een luchtdrukwapen gebeurt meestal in een schiethal van een schietvereniging en er is vaak iemand aanwezig om op te letten of alles goed gaat. Je kan er ook voor kiezen om lid te worden van deze vereniging, of om zelfs te trainen met een team. Je kunt een luchtdrukwapen huren van de vereniging, of er zelf een meenemen. Dit laatste wordt het meest gedaan, omdat mensen het fijner vinden om met een eigen wapen te schieten die ze helemaal zelf kunnen aanpassen aan wat hun zelf fijn vinden.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het kopen van een luchtdrukwapen, dan bent u bij DB Schietsport aan het juiste adres. Wij hebben een groot assortiment aan kleine luchtpistolen, maar ook grote luchtdrukgeweren. Wij helpen u van begin tot eind, en zorgen dat u de beste schietervaring zult hebben. Als u een beginner bent raad ik u aan om een pistool te nemen, omdat je daarmee het meest zult leren.