Bootcamp in Amsterdam

bootcamp

Bootcamp training is in het begin van deze eeuw ontstaan in de Verenigde Staten. Deze training soort is gebaseerd op de training routine van het Amerikaanse leger.

Wat houden deze trainingen in?

Bootcamp is een workout waarbij focus wordt gelegd op cardio en kracht en is geschikt voor alle fitness niveaus. Deze workouts zullen in groepjes en in de buitenlucht worden uitgevoerd. Zo kun je bij deze trainingen hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen verwachten. Tijdens deze bootcamp trainingen staan dus de conditie, kracht, souplesse en explosiviteit centraal. De combinatie van verschillende intervaloefeningen en de frisse buitenlucht is de ideale workout om jezelf sterk en weer energiek te laten voelen. Bij de meeste bootcamps worden de trainingen in groepjes uitgevoerd wat weer bijdraagt bij een betere motivatie en plezier tijdens de training.

De essentie van de juiste voeding 

Om dichterbij jouw eigen doelstellingen te komen is het van essentieel belang dat je naast het volgen van de intensieve bootcamp workouts ook gezond en verantwoord eet. Zo kun je door een diëtist een voedingsschema op laten stellen zodat je op een verantwoordelijke en lekkere manier gaat werken aan de persoonlijke eerstelingen die jij voor jezelf hebt gesteld. 

bootcamp

Locaties van de bootcamps 

In Amsterdam worden de bootcamp voornamelijk gegevn in het Vondelpark. Dit park is namelijk erg centraal gelegen en is de ideale locatie voor een goede en gezellige workout. Het Vondelpark is een aardig groot park en daarom kun je bij de workouts ook al snel hardlopen verwachten.